Fastan, längtan som driver mig till vansinne!

Gaaaaah! Har väntat ett helt år för denna månad som kommer nu. ramadan! Jag har nyligen för första gången under hela mitt liv, gjort mat inför fastan. Jag gjorde kobbeh och arabiska vårrullar. det är sånt som går direkt in till frysen, och ut direkt när vi ska sitte og spise! Jag är ingen vidare kock, besides, jag har skola på gång, mamsen min får göra maten.. jag bidrar mer än gärna. Jag kan.... jag kan.... jag kan våra toppkonsumenten. Jag bidrar med att jag äter det! Vad tycks om det?! Jag tycker personligen att det är en dunder idé!
Det är något speciellt med Ramadan månad. det är då alla muslimer, sunni och shiaa, har något gemensamt, en hel månad av fasta. Och den känslan när man sitter vid matbordet 22.00 (!!), hela familjen, ögonen röda med längtan till att få äta. Sen efteråt, IBLAND, vattenpipa, bab el hara, och m&ms... Jag beskriver då här förra årets fasta. Jag tror inte nog att jag njuer av food lika mycket som jag gör under ramadan månad. Nya "senses" vaknar upp i liv i tungan, magen, fingertopparna, näsan och lille magen haha. Nä nu går detta helt överstyr......
I princip så älskar jag ramadan månad för att det för alla muslimer samman......
Any objections? xx

Jannah ; Himmeln

Profeten Mohammed SAW, sade en gång;
-"I Jannah finns det rum. Insidan kan ses från utsidan, och utsidan kan ses från insidan..
Folket frågade, -Vilka är de rummen för?
Profeten svarade; -För den som talar goda ord, matar andra, fastar regelbundet och ber medan de andra sover.....


Du bygger ditt slott i himmeln ju mer du säger subhan allah, allahu akbar, alhamdulillah. för varje synd du gör, för varje dåliga grej du gör, så minskar ditt slott.. den blir mindre och mindre och mindre och mindre.....
Urzaqni ya Rab fi hl dinye we el dinye ek akhira; Välsigna mig Gud i detta livet och livet efter detta.. Ännu en bön som är bland mina favoriter innan läggdags. It surely does free your mind and soul x

El Toba

Jag brukar mellan tid och tid, då och då.. fråga mig själv när jag håller på med något; Hade du gjort detta, om ahlul bayt var närvarande? Alla vet att Allah subhanahu we' ta3ala ser oss, hör oss. Men ändå så syndar vi, ändå så syndar vi.... småsynder.... stora synder....... gömda synder...... offentliga synder.....
Om du syndat, eller har gjort något dålig offentligt, you have to make up for it offentligt..
Om du syndat, eller har gjort något dåligt i smyg, so you have to make up for it in secret..
Gud är den Barmhärtige. Om du har syndat så kan Han om han vill förlåta dig. Men då måste du verkligen stå för att inte göra om det igen... El toba; aldrig aldrig göra det igen. Aldrig.
xx

ahlul bayt, ahlul bayt, ahlul bayt, ahlul bayt......

Det finns en liten berättelse om Ahlul Bayt, som får mina ögon och tåras. Det rör hjärtat. Det värmer. Att veta; detta har hänt. Detta är vad som hände. Vackert bortom orden.
En dag satt Fatima Al Zahra AS i hennes hem. Hennes far, Profeten Mohammed SAW kommer in till henne och säger till Fatima AS att han kände sig dålig, som på väg till att bli sjuk. Hon svarade Honom; Nej Far, säg inte så, gå och lägg dig i rummet intill. Fatima AS följde Profeten SAW till sängen, och rätta till täcket över honom....Fatima AS's söner, Imamerna Hassan och Hussein kommer springande till deras mor och säger; Mor, jag känner lukten av min morfar är det så? Imamerna Hassan och Hussein gick in till rummet, och gick och la sig bredvid deras Morfar. När hon gick ut ur rummet, träffar Fatima AS på sin make, Imam Ali AS.. Han sa till henne; min Fru, jag känner lukten av Rasul' Allah och våra Söner. Imam Ali AS gick in till rummet, där Profeten låg och frågade honom; Tillåter du mig och sova bredvid dig ya Rasul' Allah? Profeten SAW svarade honom; det får Du min son.. Imam Ali AS gick och la sig bredvid Profeten SAW och Hans söner...
Uppe någonstans i Himlen, talade Gud, Allah Sabhanahu we' ta3ala med ängeln Gabriel; Jag skapade inte himlen, eller jorden eller något mellan det, om det inte vore för De Fem! Ängeln Gabriel bad om Guds tillåtelse till att få gå ner till jorden, och vistas i samma rum som de- Ahlul Bayt. Gud gav Gabriel tillåtelse.
Ängeln kom ner till jorden och stod innanför dörren där de Fem var i; Al Salam Aleykum Ya Rasul' Allah, tillåter du mig till att få vara här med er? Profeten SAW svarade på ängelns önskan med Al Salam Aleykum, självklart får du det!
Innan ni kommenterar eller säger något alls, så måste jag säga att jag översätter inte så superb- det vet jag. Denna berättelse är såååå mycket vackrare på arabiska. Man kan hitta den i Mafatih el Jinan.. Den är helt underbar. Hur ÄNGELN, frågade om Guds tillåtelse till att få vistas med dessa underbara Människorna. Ahlul Bayt.
Wallah, jag gråter när jag tänker på de.. jag tänker vem är VI jämfört med de?! De, el ma3ssomin- felfria... Och vi... Al salam aleykum ya ahlul bayt, al salam aleykum. varje gång, innan jag går och lägger mig, antingen så viskar jag det till mig själv i mörkret... eller så går jag ut till balkongen, och låter vinden ta emot mina få ord, men starka och vackra ord till De....... x

Shahr Ramadan..

Imam Ali(A) sade: ”Ramadan är Guds månad, Sha’ban är profetens(S) och Rajab är min månad.”

Salam.
Ramadan är här snart. För varje år som går, så blir det tidigare.. Förra året, så var det i mitten av Augusti. Detta året, i början av Augusti månad. But I dont mind. Jag älskar ramadan. Det är något med det. Du kan säga att, det känns oerhört heligt. Härligt. Att fasta, är ingen börda. Är inget svårt. De som inte har provat det tror det dock. Men det är inte alls så. Det är som en mo3jezze. Vetenskapsmän har försökt och visa människor att det är inte bra för människans kropp och gå utan föda i minst 12 timmar (och mer). Men det är förgäves. Bara de som har fastat, som har prövat det, kan verkligen säga att det är inte alls så farligt. Visst, man blir lite törstig då och då. Men, who cares? Håll ut, så får du sen mammas härliga mat; och ingen hindrar dig.
Det som är mest thawab, är att innan du ska bryta din fasta.. dvs, vid ca. 21-22 tiden, ska du gå be salat el asr. Det är verkligen en thawab till dig. För då bevisar du dig själv, att du kan för 5 minuter, sluta och tänka på DIG själv, sluta tänka på vad DU vill ha.. utan prioriterar din Gud.
Jo mina vänner, månaden Ramadan är något jag ser fram emot. 1 gång om året, i 1 månad. Varför undvika det? Varför frukta det? Älskar det. Alhamdulillah.
Ps, jag tänker INTE kolla på bab el hara detta året.. snacka om samma scenarier om och om och om och om igen...

BOOKNERDTIME!

Har varit seg med böcker på sistonde. Men jag håller på och läsa 2 böcker just nu.
I min iPhone, Jane Austens egna Pride & Prejudice, som jag har iochförsig läst flera gången förr. Alltid härligt med att läsa om gamla böcker.
Och i min bokhylla, hittade jag djupt inne boken The Lucky One av Nicholas Sparks. Så mycket romans, hat och den här kämpar andan. den får dig och vilja campa.... läs boken så förstår ni nog vad jag menar.
Jag är öppen för förslag när det gäller böcker. Säg till vilka bra böcker ni har läst, dela med er. så kan jag också läsa de. tack tack tack xx

Tacksamhet.. Hur?

Subhan Allah, subhan allah, subhan allah, subhan allah, subhan allah, subhan allah, subhan allah.
Allah akbar, allah akbar, allah akbar, allah akbar, allah akbar, allah akbar, allah akbar, allah akbar.
Astagfurallah, astagfurallah, astagfurallah, astagfurallah, astagfurallah, astagfurallah, astagfurallah.
Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.
Bönerna man repeterar när man känner för det. När man känner för att visa sin tacksamhet och lycka till Gud.
Jag personligen, har haft det lite svårt för mig när jag ska visa Gud min tacksamhet. Det känns, som att words is never enough.. har ni känt så? vad gör ni då? dela med er. dela med er så vi kan alla tillsammans be och visa vår tacksamhet. Det finns inget härligare, inget bättre. Alhamdulillah xx

En hållplats; nothing less, nothing more...

Vad jag avskyr som mest, är människor med dubbelmoral.
Om du tillhör en viss religion, med vissa åsikter och tankar och en mängd regler- varför gå emot det? -Nej, det var en fel fråga.. Varför går du ens med i religionen om du vill gå den motsatta vägen?!
Visst, människan är inte felfri exakt, men man ska sträva efter att göra sitt bästa. Man strävar efter att göra goda gärningar, som kommer göra dig gott i livet efter detta.. Men, tyvärr tyvärr, så känns det som att många nuförtiden har gett upp. de har gett upp hoppet, gett upp deras kraft för att kämpa emot all fasad. synder och frestelser. Varför?
Vet ni inte att det är värt det? Har ingen sagt det till er? Om ni motstår en vacker tjej i korta shorts och ett för litet linne- så får en ni en vackrare tjej i livet efter detta? 10x vackrare. visste ni inte det? Visste ni inte, att om nu motstår alkohol och sprit i detta livet- kan ni dricka alkohol ur floder, i livet efter detta- utan någon baksmälla. visste ni inte det? det visste jag, varför, jag har läst min Bok. Min Quraan.
Visste ni inte att detta livet är ett vänterum, exakt som på sjukhuset? Ni väntar på er diagnos inne hos läkaren, det har gått timmar sen ni kom in och satt er. ni är trötta. ni vill ut. ni orkar inte vänta. gaaaah. men, det är allt värt det, om ni har lite tålamod.
Den bästa egenskapen hos en människa, varesig vilken religion man går efter, är tålamod. För med tålamod kommer lugnet. Med lugnet kommer bra tankar. Och med de bra tankarna kommer man fram till att välja bra vägar i livet. Tålamod. Stå emot alla frestelser. Ni tänker säkert, vem är hon och bestämmer vad jag ska motstå bla bla hit och dit. Det är sant, vem är jag? Jag är er syster ya muslimin, och jag råder er att göra ert bästa. Fall inte för alla frestelser, de är endast kortvariga. för tillfället. vad händer sen? vad händer imorgon? vad händer när du dör? Många tänker inte så långt... men det är dags att alla började och göra det. Det är DÅ som man gör bra och felfria beslut i livet xx

Seyyid Fadlallah, illa rahmet' Allah

Jag har inte varit så särskilt duktig kan man säga, på att skriva dagligen eller varje vecka här i bloggen.

Recently, en man av religion, en man av politik dog. Illa Rahmet' Allah.. Seyyid Mohammed Hussein Fadlallah.
Han var en man av sina ord. En bra man. En libanesisk man som var med Ahlul Bayt. Ingen kommer kunna ta hans plats, varesig alla de människor som har lärt sig av han, och som är hans efterträdare. Han var unik. Han var en god man, med en stark och god personlighet. Om ni vill läsa mer om honom, och om hans predikor så kan ni gå in på www.bayynat.org.lb .. Många muslimer såg upp till honom, och han kommer alltid förbli hos oss...
Han har skrivit en bok, som jag så gärna vill få tag på. Inshallah..
Boken heter "World of Youth".. Ungdomarnas värld. Den handlar om ungdomar och deras problem, deras drömmar, dagens oroligheter i samhället och deras hopp och ambitioner. Seyyid Fadlallah, i boken, anser att ungdomarna i arab- och muslimländerna är det enda hoppet. Han tyckte att det var nödvändigt och utbilda de om allt inom deras religion och mycket mer.. Intressant, må jag säga xx

RSS 2.0