Morgonbön

Al salam aleikum bröder och systrar!.
Jag har varit så in i den dålig med bloggandet..... what to do? Har så mkt på gång!!!!
Jag fick för några dagar sen ett sms från en gullig liten tjej, så här gick den till;
"Varför sover vi, och vaknar inte vid al-fajr bönen? men är uppe och ser en 2 timmars film?! Varför all energi i världen, men kan inte be 5 gånger om dagen och en bön tar 3-5 min?"
Jag läste detta sms och log, och hela jag; mitt hjärta, huvud, tunga och händer skrek alhamdulillah we el shukr! För jag har nämligen nu i 3 månader faktiskt bett morgon bönen, på TID! Och det är inget lätt.. jag menar, alla som jobbar och pluggar kan finna det lite jobbigt och stressande. Men jag har tagit mig min tid, 5 min vakna med ögonen halvöppna och gör min plikt. För det ÄR min plikt. Och det är absolut ingen börda, jag känner mig bara bra. Samt, många muslimer inser inte el thawab med att be morgonbönen i tid- just det pga. att tiden är så himla frestande. Sova, eller be? sova, eller be? En inre kamp för en muslim, i synnerhet de unga muslimerna....
Och så har jag samtidigt gjort en överenskommelse med mig själv att läsa så mkt Quraan jag orkar innan jag går och lägger mig.. spelar ingen om det är 1 sida eller 4 sidor... bara så länge jag läser lite, och jag mår bra. jag sover bättre... Och jag har märkt att sen jag har börjat be morgonbönen i tid, och läsa Quraan varje kväll- så har en del grejer i mitt liv ändras. Jag kan t.ex. finna det enklare och göra vissa grejer, för jag känner ingen börda. Jag kan bara inte förklara känslan.. men känslan är underbar! alhamdulillah we el shukr!

Gud är indeed kärlek.. Må Gud välsigna er alla.. xx

RSS 2.0