Drömmarnas Land

Jag ville dela med mig av en upplevelse som hände mig för några dagar sen.
...Klockan var ca. 03.00 och min bror hade kommit in till mitt rum för att väcka mig. Det är dags för sohor då man passar på och äter och ber innan solen går upp..
Jag sover alltid med öronproppar. detta beror på en unik varelse jag delar rum med. Så normalt, vet jag inte vad som sker runtom mig överhuvudtaget. Så min äldsta bror, står vid dörren och kallar på mig. om och om och om och om igen. Han bestämde sig för att komma fram till mig och väcka mig. Jag säger detta nu, jag VET jag KÄNDE att jag var inte DÄR. jag var i en dröm. jag faktiskt KÄNDE det.. och det är ingen sådan dröm man själv har gjort, utan en sådan dröm man bara slumpmässigt hamnar i.
Så när min bror tar tag i mig, så kippar jag efter luft SÅ häftigt (läskigt också) att min bror snubblade bakåt samtidigt som jag kröp längre in till vägen. Reflexer. Jag blev inte rädd. Jag blev inte chockad.
Med andra ord, jag kände att jag drogs ut ur en dröm.. och det kändes som att man korsade dimensioner eller något liknande. Subhan Allah! Subhan Allah! Vad är drömmarnas land för något? Subhan Allah! xx

GÄSTBLOGG!

Min kära bror tänkte freestylea lite här på sitt eget sätt. Läs och kommentera gärna. Wa salam!
Jag är ingen filosof, och inte heller en analytiker, utan argumenterar med sunt förnuft och logik.
Religion är något som majoriteten av den svenska befolkningen tycks förneka och reagera negativt mot. Bland dessa religioner har vi Islam där starka känslor visats på senare tid och under pågående debatter samt diskussioner.
Jag ser inte detta problem som ett missförstånd utan som brist på kunskap, och denna bristen har flera bidragande aspekter. Jag ska försöka presentera några av dessa samt förklara innebörden rent logiskt;
*** Nedsättande kvinnosyn inom Islam
Alltfler politiker och individer tycks hålla med om att islam har en nedsättande kvinnosyn eftersom den muslimska kvinnan täcker för håret samt kroppen. Är detta missförstånd eller okunskap, ja det ska vi ta reda på!
Sverige utger sig själv för att vara ett välfärdssamhälle med demokrati i fokus, därav lyder min fråga; När var det som Sverige införde rösträtt för kvinnor? Svaret är år 1920 efter första världskriget, men ISLAM gav kvinnan rätt att som medborgare rösta och vara med i samhället redan år 622, det vill säga ca 1400 år sen. Vem anser du har en nedsättande kvinnosyn?
Sverige utger sig själv för att vara ett demokratiskt samhälle, varav yttrandefrihet samt pressfrihet råder. Då har jag en fråga; Den som anser att Islam har en nedsättande kvinnosyn, har denna individ någon gång frågat en muslimsk kvinna om hon är tvungen till att bära slöja? En enkel fråga som skulle kunna bidra med kunskap, visst?
Islam har två källor; Kuranen och Profeten ,  Profeten sade att paradiset ligger under moderns fot, det vill säga Islam värdesätter en moder till en rejäl utsträckning då "paradiset" är under hennes fot. Hur kan detta vara en nedsättande kvinnosyn när modern tycks vara högre värdesatt än fadern. Kanske är det tvärtom att Islam har en nedsättande manssyn, men okunskapen bidrar att man dömer efter synen, inte kunskapen!
Sedan att kvinnan i Islam tvingas till att täcka håret samt kroppen behöver inte nödvändigtvis innebära en negativ syn eller en nedtryckning. Okunskapen gör mig galen och jag förstår inte hur människor resonerar. Ta Kristendomen som ett exempel, Vilka kläder har en nunna på sig? En nunna täcker för hår och kropp, samma sak är det vid Judendomen vilket bevisas i det gamla testamentet. Ska man förbjuda slöjan för muslimska kvinnor innebär ett förbud mot den katolska, protestanta samt ortodoxa kyrkan, vilket är ett angrepp mot det kristna sverige samt västvärlden. Finns ingen logik i dagens samhälle, endast intressen, än en gång okunskap!
Sedan till definitionen av slöjan inom Islam, En kvinna ska täcka för kroppen förutom handen och ansikte, det vill säga precis som en nunna så varför all denna kritik mot islam när kristendomen har likadana rötter? Ett problem eller ett större missförstånd är att individer associerar kultur med religion, såsom heltäckande slöja som endast visar ögonen (burqa).. Den typen av slöja är inte relaterad till Islam, utan av kulturella arv som har levt vidare och okunskapen som finns i dagens sverige har kommit att koppla denna sort av "slöja" till Islam. Men detta är fel och än en gång besegrar okunskapen i dagens Sverige.
Sedan att Islam har en nedsättande kvinnosyn eftersom den muslimske mannen får gifta sig med fyra fruar, detta argument tas ofta upp och än en gång besegrar okunskapen i dagens sverige. Regeln från kuranen lyder enligt följande; en man får "maximalt" ha fyra fruar under sin livsstid med specifika villkor och bestämmelser som är     i) om frun dör får han gifta sig med en annan ii) om frun inte kan föda barn så får han gifta sig med en annan     iii) om frun hamnar i olycka och blir förlamad får han gifta sig med en annan iv) att frun inte kommer överrens med mannen och skilsmässa sker, då får mannen gifta sig med en annan. Som läsaren förhoppningsvis begriper är alla dessa argument logiska med sunt förnuft vilket varje svensk medborgare också hade gjort. Ingen religion tillåter att man missbrukar en sexuel läggning för att tjäna sina behov, och säkerligen inte islam. Det är inte tillåtet att samla på fruar endast för att tillfredsställa sina sexuella behov. Ett avsnitt i Koranen berättar om dessa regler, men återigen hamnar vi på ruta ett vilket är okunskapen som finns i dagens svenska samhälle.
Jag skulle vilja avsluta, med en tjänst som jag kräver av alla de individer som påstår att Islam har nedsättande kvinnosyn, denna tjänsten är att;
Gå ut till stan, och fråga spontant en muslimsk kvinna om hon känner sig tvungen till att bära slöjan?
Lyssna på hennes svar och skaffa dig KUNSKAP, istället för att låta dig drunkna i dina fördomar
Med all respekt till alla där ute, men okunskapen i dagens sverige passar inte överrens med det kunskapsrika samhället som sverige utger sig att vara. Hälsningar från mig och Barmhärtighet från ovan och hej.

RSS 2.0